Eenvoudige sterke wachtwoorden

Door fevenhuis op zaterdag 24 oktober 2009 13:16 - Reacties (31)
Categorie: Algemeen, Views: 24.887

Hoe u eenvoudig veilige wachtwoorden (en logins) kunt verzinnen. Ik weet dat veel mensen hier moeite mee hebben, maar toch door een keertje over wachtwoorden na te denken (of door dit stukje een keer te lezen), kunt u voor altijd toch vrij snel een goed wachtwoord verzinnen.

Waarom een veilig wachtwoord?

Omdat verreweg de meeste computerhacks en gegevensdiefstal plaatsvinden door het gebruik van gebrekkige wachtwoorden. De eenvoudigste manier van hacken is namelijk het proberen van vooraf opgestelde lijsten met de meest gebruikte wachtwoorden en zelfs complete woordenboeken en woordenlijsten. En al denken mensen (ja ook u) dat ze origineel zijn, helaas is dit meestal niet het geval. U kunt verwachten dat elk woord wat u gebruikt welke in het woordenboek terug te vinden is (en u dacht dus origineel te zijn), vrij eenvoudig te hacken valt. Maar toch is het relatief eenvoudig om goede veilige wachtwoorden te maken welke ook nog eens eenvoudig te onthouden vallen.

Wachtwoorden verzinnen

Als eerste regel, gebruik het liefst woorden uit de nederlandse taal (of een taal die relatief niet veel gesproken wordt). De meeste hackers (en woordenlijsten) richten zich op de engelse taal, omdat er gewoon zeer veel mensen zijn die engels spreken en deze mensen hebben meestal ook datgene waarnaar de hackers op zoek zijn, namelijk geld, persoongegevens en computers met goede internetverbindingen.

Maar zoals ik al eerder aangeven heb valt een enkel woord vrij eenvoudig te hacken aan de hand van woordenboeken. De oplossing is: gebruik twee of meer woorden aanelkaar, let hierbij wel op dat u niet woorden verzint die toevallig ook weer in het woordenboek staan. Oftwel het moeten twee woorden zijn die normaal gesproken nooit aan elkaar worden gebruikt.

Bijvoorbeeld: "autospiegel" is NIET goed, maar "autokegel" dus weer wel.

Om het voor uzelf eenvoudig te houden kunt u het beste woorden gebruiken waar u bekend mee bent, dus gebruik woorden van zaken waar u mee werkt of wat een hobby van u is.

Sterke wachtwoorden

Door twee woorden aan elkaar te gebruiken hebben wij echter nog steeds geen sterke (strong) wachtwoorden, hiervoor is meestal vereist dat u ook cijfers en hoofdletters in uw wachtwoord gebruikt.

Ook hiervoor zijn er een paar eenvoudige regeltjes waarmee u toch eenvoudig te onthouden wachtwoorden kunt maken. Namelijk: gebruik hoofdletters aan het begin of einde van elk woord, of schrijf alle dubbele letters met hoofdletters. En gebruik cijfers in combinatie met de woorden.

Voorbeelden met hoofdletters: "AutoKegel" of "autOkegeL" of "AutokegeL" of "autobaKKer".

Voorbeelden met cijfers: "1Auto4Wielen" of "autokegeL99".

Het woord "autowielen" valt natuurlijk wel weer in woordenlijsten terug te vinden, maar weer niet met een cijfer ertussen dus dan is het wel weer (relatief) veilig. Denk eraan dat woordencombinaties als "2real4love", dus weer niet veilig zijn, omdat dit soort gebruik van cijfers en woorden al regelmatig voorkomen en dus ook weer in de woordenlijsten van hackers staan, het is dus belangrlijk om origineel te zijn.

Leuke woordencombinaties zijn eenvoudiger te onthouden, "autobaKKer" vindt ik wel leuk, "autokegelbaKKer" is nog leuker en zeer makkelijk te onthouden, alleen nog een favoriet getalletje erbij ("1autokegelbaKKer") en klaar is Kees.

Ja u kunt dus ook namen in combinatie met woorden gebruiken, al is het verstanding om geen namen te gebruiken van uzelf of anderen die op de computer werken. En ook verschillende woorden uit verschillende talen kan een goed idee zijn.

Bijvoorbeeld "autokEEs44".

Het werkt natuurlijk ook goed voor het verzinnen van originele nicknames en logins, maar gebruik echter NOOIT dezelfde login of nickname ook als wachtwoord, dat is letterlijk het allereerste wat gehackt wordt. En het gebruik van een originele login in plaats van uw naam is dus ook weer veiliger.

Volledig veilige wachtwoorden

De veiligste wachtwoorden zijn natuurlijk nog altijdt de random cijfers en letters, want alle woorden die in woordenlijsten staan zijn in principe zwakheden in de sterkte van de wachtwoorden. Al lijkt het een eenvoudig verzinnen van dit soort wachtwoorden misschien onhaalbaar, met een beetje originaliteit kunnen we ook hieraan voldoen.

Namelijk gebruik opzettenlijke spelfouten of gebruik woorden die klinken als echte woorden maar dat niet perse zijn.

Bijvoorbeeld: "AuwtoWiel" of "VietsBel" of "QuaLijk"

Of: "wandererAAr" of "keugeL"

Dus uiteindelijk zal een eenvoudig volledig random cijfers en letters wachtwoord er zo uitzien:

"1pAArd2keugels" of "wanderAAr22".

Al kunnen u en ik er iets in zien, deze cijfer- en letterconbinatie valt echter nergens terug te vinden.

Nawoord

Voor de meeste mensen zal het gebruik van twee woorden met eenvoudige cijfers en hoofdletters gewoon voldoende zijn en ik raad u aan om dit soort wachtwoorden te verzinnen, in plaats van voor de volledige veiligheid proberen te gaan.

Gebruik dus eenvoudige wachtwoorden zoals "1Auto4Wielen".

Ter herinnering, gebruik:
meerdere woorden (evt. meerdere talen), liefst een woord nederlands (geen veelgebruikte talen),
hoofdletters aan het begin of einde of bij dubbele letters,
cijfers aan het begin of einde of in het midden,
opzettelijke spelfouten.


Vergeet bij het verzinnen van een nieuw wachtwoord niet deze eerst op een papiertje te schrijven, welke u ook kunt terugvinden (gebruik een envelop?), om het voor uzelf thuis makkelijk te houden.

Of nog beter gebruik speciale software voor het bewaren van wachtwoorden (deze gebruiken over algemeen redelijk veilige zware encryptie), alleen heeft dat daar over het algemeen in elk geval wel weer een wachtwoord nodig.

Denk eraan dat voor werk (professioneel gebruik) mag u echter nooit wachtwoorden op papier of in textdocumenten opschrijven.

Nog een laatste tip, gebruik altijd een apart wachtwoord voor emailaccounts dan andere websites die belangrijke privacy informatie kunnen bevatten, omdat emailaccounts het meeste onder vuur liggen en ook het meest gehackt worden. Hetzelfde geldt voor wat minder betrouwbare sites, zoals prive- en hobbyfora, waarvoor u dus maar beter een ander wachtwoord kunt gebruiken.

Ik hoop dat, aan de hand van mijn text, al u wachtwoordenellende nu voorgoed ten einde is.


Zie ook mijn vervolg blogpost: Eenvoudige Lange Wachtwoorden

Volgende: Draadloze Logitech ellende 09-'10 Draadloze Logitech ellende
Volgende: Grote thumbnails Vista taakbalk 08-'09 Grote thumbnails Vista taakbalk

Reacties


Door Tweakers user Voxyn, zaterdag 24 oktober 2009 13:27

_/-\o_ _/-\o_ genomineerd voor meest nuttigste blogpost van het jaar :P

Door Tweakers user Motrax, zaterdag 24 oktober 2009 13:40

Andere optie:
Een zin maken en daarvan de eerste letter van elk woord inzetten:
De Kat Krabt De Krullen Van De Trap

Dat wordt dan:
dkkdkvdt

Duurt even voordat je de combinatie zelf onthoudt, maar je vergeet niet hoe je tot die combinatie komt en daarmee dus ook de combinatie zelf.

Andere optie 2:
Sommige mensen hebben nog een oud pin nummer dat ze niet meer gebruiken, maar nog steeds hebben onthouden. Deze vier cijferige combinatie kan natuurlijk worden ingezet voor een sterk wachtwoord in combinatie met een aantal letters.

Door Tweakers user Colan, zaterdag 24 oktober 2009 13:41

wachtwoorden in 1337 is ook een leuke, zoald bijvoorbeeld m3t4lh34d

Door Tweakers user TrekDude101, zaterdag 24 oktober 2009 13:46

Voxyn, i can't agree more! Echt geweldige blogpost, ik heb nog nooit zo nagedacht over een wachtwoord :) Zodra ik m'n wachtwoorden weer ga veranderen ga ik hier zeker gebruik van maken. (Dat is trouwens misschien ook een tip? Om de zoveel tijd van wachtwoord wisselen, dan heb je nog betere bescherming lijkt me)

Door Tweakers user MMaI, zaterdag 24 oktober 2009 13:50

pas maar op want 1us3h4cks!

inderdaad een zee rnuttige blogpost, zoals aangegevne door TrekDude101 nog wel even aangeven dat je ook regelmatig je wachtwoord moet wijzigen (reminds me;))

Door Tweakers user Nolani, zaterdag 24 oktober 2009 13:52

'
Om het voor uzelf eenvoudig te houden kunt u het beste woorden gebruiken waar u bekend mee bent, dus gebruik woorden van zaken waar u mee werkt of wat een hobby van u is.
'

Daar zou ik het juist zoeken als ik een wachtwoord zou moeten raden.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 oktober 2009 13:52]


Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 24 oktober 2009 14:22

Maar met raden kom je er niet als er ook nog eens hoofdletters en cijfers in verwerkt worden. Voor je het weet zit je al weer aan honderden combinaties die manueel niet te verwerken zijn.

Door Tweakers user ZpAz, zaterdag 24 oktober 2009 14:42

Maar met raden kom je er niet als er ook nog eens hoofdletters en cijfers in verwerkt worden. Voor je het weet zit je al weer aan honderden combinaties die manueel niet te verwerken zijn.
Lijstje maken met de woorden die je gokt, en daar een soort van automatische mutator (meeste dictornairy attacks hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om het naar 1337 taal om te zetten, of hoofdlettergebruik e.d toe te passen.

Als je dan zelf een 30 mogelijkheden hebt verzint, en de computer muteerd ze, dan is het weer zo gepiept. (Althans is de kans groter dan een full-dictionairy attack)

Door Tweakers user Mike-RaWare, zaterdag 24 oktober 2009 14:43

Zelf gebruik ik simpele wachtwoorden als 'GFT3gbbFX7lNkmnvrVp5' in combinatie met KeePass.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 oktober 2009 14:44]


Door Tweakers user RobIII, zaterdag 24 oktober 2009 14:58

Of je maakt gewoon hier 50 wachtwoorden en kiest er 1 die je makkelijk kan onthouden. Al mijn wachtwoorden zijn a-la "!6a&=T7uwRuf".

Deze blog is zeker nuttig, maar "sterke" wachtwoorden vind ik hier a.d.h.v. dit advies zéker nog niet uitkomen.
Vergeet bij het verzinnen van een nieuw wachtwoord niet deze eerst op een papiertje te schrijven, welke u ook kunt terugvinden (gebruik een envelop?), om het voor uzelf thuis makkelijk te houden
[...]
Denk eraan dat voor werk (professioneel gebruik) mag u echter nooit wachtwoorden op papier of in textdocumenten opschrijven.
Euh, nee :X Wachtwoorden schrijf je gewoon nooit op, die bewaar je in software als KeePass (wat je later dan weer wel aanstipt) en je zorgt voor een goede backup van dat wachtwoordbestand. Wachtwoord opschrijven is hetzelfde als een sleutel bewaren onder de mat. Ik zie niet waarom dat voor 'thuisgebruik' anders zou zijn dan voor professioneel gebruik. Voor je het weet liggen je privékiekjes, je bankgegevens of je email wachtwoord op straat. En ga eens na hoeveel wachtwoorden en andere vertrouwelijke zut er in je mailbox staat waar doorgaans jaren-en-jaren aan mail in bewaard wordt. "Ze" hoeven maar 1 wachtwoord te hebben om er weer 5 te achterhalen of te kunnen wijzigen etc.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 oktober 2009 15:07]


Door Tweakers user magiel, zaterdag 24 oktober 2009 15:03

Ik gebruik altijd een random string van getallen,leestekens en letters als 'J93nf#(*vnd' wat ik uit m'n hoofd leer. Zo ken ik er een stuk of 8 :)

Knappe hacker die daar achter weet te komen :)

Nadeel is wel dat ik het niet getypt krijg op m'n telefoon, daar heb ik een full-size toetsenbord voor nodig :(

Door Tweakers user AlexV, zaterdag 24 oktober 2009 15:09

Volledig veilige wachtwoorden

De veiligste wachtwoorden zijn natuurlijk nog altijdt de random cijfers en letters, want alle woorden die in woordenlijsten staan zijn in principe zwakheden in de sterkte van de wachtwoorden. Al lijkt het een eenvoudig verzinnen van dit soort wachtwoorden misschien onhaalbaar, met een beetje originaliteit kunnen we ook hieraan voldoen.
Altijd met dt? :D.

Verder inderdaad zeer nuttige blogpost.

Door Tweakers user CodeCaster, zaterdag 24 oktober 2009 15:09

En hoe onthoud je dan vijftien wachtwoorden voor allerlei sites? Dat vind ik nog altijd het grootste probleem.

Ik vertrouw lang niet alle sites met de "sterke" wachtwoorden die ik veel gebruik, dus verzin per site een nieuw wachtwoord.

Door Dennis, zaterdag 24 oktober 2009 15:12

Voor degene die meerdere wachtwoorden van meerdere websites moeten onthouden een tip:
Bedenk 1 hoofdwachtwoord, en plaats daarvoor/in/achter een korte verhaspeling welke van de naam van de site afkomt, bij tweakers een "twe" ervoor, of een "u" (de volgende letter in het alfabet vanaf de t van tweakers) of een andere verhaspeling.

Zorg ervoor dat de siteverhaspeling niet opvalt in het geheel want, als iemand erachter komt hoe de verhaspeling werkt, kan die persoon overal inloggen, ik gebruik dus ook twee verhaspelingen, 1 voor de meeste sites, en een andere, iets betere voor de financiele/belangrijke sites.

Door Rob, zaterdag 24 oktober 2009 16:11

Of een nummer (bv geboorte jaar) en dan vanaf een bepaald moment shift ingedrukt houden:

duiveltje1975 --> duivelTJE!(&%

Door Tweakers user Forsith, zaterdag 24 oktober 2009 17:09

@RobIII

Dat ben ik niet met je eens; ik denk dat een potentiële krakert makkelijker een wachtwoord uit KeePass kan trekken dan dat als je m op pagina op pagina 345 van de Vliegeraar (ik noem maar een willekeurig boek) verstopt. Nu is bovengeschetst scenario natuurlijk wel heel paranoia, maar ik geloof zelf dat keepass meer een "sleutel onder de deurmat" is, dan ergens fysiek opschrijven.

Voor bedrijven geldt bovenstaand natuurlijk niet ;)

@Voxyn; goed idee, een nuttige blog die ook fijn leest :-).

@fevenhuis: good job :Y)

Door Tweakers user Barleone, zaterdag 24 oktober 2009 18:27

Met hier en daar een grammatica / spelfout is dit toch een erg handige blog.
tnx! :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 oktober 2009 18:27]


Door Tweakers user mrsar, zaterdag 24 oktober 2009 18:54

Ik gebruik indien mogenlijk altijd complete zinnen incl. spaties,daar de meeste os-en dit gewoon aan kunnen.dus dingen als
Laat m3 er nou gew00n lekker in

Werkt perfet en is nog een stapje beter ;) :P

Door P. Puk, zaterdag 24 oktober 2009 21:07

@mrsar: Het vervelende van spaties is echter dat 'meeluisteraars' kunnen horen wanneer je op de spatie drukt. Daarmee kan dus al bepaald worden hoe lang jouw woorden zijn en hoeveel woorden jouw zin bevat. Als er dan ook nog een aantal letters worden meegelezen is het al redelijk te voorspellen wat de individuele woorden zijn. Combineer dat eventueel met kennis over de eigenaar van het wachtwoord en het zinnetje is zo gevonden. Daarom zou ik het juist afraden. De spatie als 'speciaal teken' kun je dan beter vervangen door andere karakters.

Zelf gebruik ik verschillende wachtwoorden die vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld: 4*drie=Ongelijkaan14

Ooit las ik eens een tip over inloggen op Unix(achtige)-systemen: Verwerk CTRL + U in je wachtwoord. De input wordt dan geleegd. Dat wekt ook nog eens verwarring bij een eventuele meekijker/-luisteraar.

Anyway... Prima blogje!

Door Tweakers user fevenhuis, zaterdag 24 oktober 2009 21:52

De bedoeling van het blog is dus de juiste balans tussen veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. Ik heb vandaag nog aan de lijve ondervonden hoe eenvoudig deze methode is voor de niet-gevorderde computergebruikers en hoe makkelijk deze te leren valt. Er vallen natuurlijk tal van andere methoden te bedenken, maar elk ook weer met hun eigen problemen.

@Motrax mensen aanraden om hun oude pincode te gebruiken voor wachtwoorden is een kwalijke zaak en ik zou daar onmiddelijk mee stoppen. De meest eenvoudige stap voor mensen is dan als het wachtwoord veranderd moet worden om dan maar even de nieuwe pincode te gebruiken en dan zijn we qua veiligheid nog veel verder van huis.

De methode van zinnen inkorten door de eerste letetr te gebruiken is te moeilijk te onthoduen (het woord valt neit goed te visualiseren) en met het gebruik met hoofdlettersn en cfijfers wordt het al snel dezelfde ellende die ik hier probeer te vermijden.

@Colan als je denkt dat "m3t4lh34d" een veilig wachtwoord is dan ben je een n00b.

@TrekDude10 als mensen te vaak huin wachtwoorden verander zullen ze deze ook vaker vergeten, waarna het wachtwoord gereset moet worden, waarbij er meestal via mail een nieuwe wachtwoord wordt opgestuurd met als gevolgt dat deze makkelijk onderschept kan worden.

@Nolani in het geval van wachtwoorden met enkele woorden kan er inderdaad maar beter geen persoonlijke info gebruikt worden, maar bij de wachtwoordenmethode die ik hier aangeef, maakt dat niet meer uit en het grote voordeel is dat het makkelijker te onthouden valt.

@ZpAz met een spelfout erin en/of meerdere talen wordt dat "eenvoudige mutator hackscriptje" wel redelijk omzeild hoor en met dat scriptje bent u zo wel een jaartje programmeerwerk verder vermoed ik zo.

@Mike-RaWare log dan maar een even op een ander lokatie in en kijk eens of u het dan nog weet. En als u als uw wachtwoorden meesleept van hot naar her (wat voor de meeste mensen geen echte oplossing is) op allerlei computers meesleept, bestaat de kans dat er wel eens wat gaat blijven hangen.

@RobIII de term "sterke wachtwoorden" is zeker geen wetenschappenlijke term, het is echter wel een feit dat een simpel woord over het algemeen als een "zwak" wachtwoord omschreven word en dat de wachtwoorden die hier aangeraden worden over het algemeen als "sterk" omschreven worden.

De situatie thuis is over het algemeen anders, tenzij u uw naasten niet vertrouwd (dat zal bij de meeste mensen niet het geval zijn).

@AlexV Ik had geen tijd meer om de laatste spelfoutjes te verwijderen en ik dacht er zal vast wel commentaar komen (ik had meer verwacht)..

@CodeCaster 15 verschillende wachtwoorden proberen te onthouden zal altijd een probleem blijven, wat voor methode u ook gebruikt.

@Dennis het nadeel van die methode is dat u zo makkelijk de wachtwoorden doormekaar kunt halen omdat de wachtwoorden zoveel opmekaar lijken.

@Rob Geboortenjaren moet u nooit gebruiken in wachtwoorden omdat deze info makkelijk door een hacker te achterhalen valt en ook standaard gebruikt wordt.

@mrsar Spaties gebruiken in wachtwoorden is een zeer slecht advies omdat het niet bekend is hoe de desbtreffedne software hier mee omgaat, het wachtwoord kan na het eerste woord worden afgekapt of er kan "%20" ipv. de spaties komen en ga zo maar door. Hetzelfde geld voor te lange wachtwoorden die op alle mogelijke manieren afgekapt kunnen worden.

@P. Puk De meeste sites accepteren niet alle characters en ook hiervoor geld weer dat het niet bekend is hoe de software met onbekende characters omgaat.

Door Tweakers user Strawberry_1985, zondag 25 oktober 2009 00:33

Keepass is mijn vriend.

Maar dat brengt ook een aantal risico's met zich mee!

Ik kan wel zeggen dat ik nu i.p.v. één standaard wachtwoord nu 40 diverse wachtwoorden gebruik.

Door Hbjr, zondag 25 oktober 2009 00:38

Je bent trouwens iets vergeten... de spatiebalk, jawel spaties worden gerekend als een char, dus het is mogelijk om daarmee een wachtwoord te maken. Dus een wachtwoord als:

1auto had 4 wielen op vakantie

kan je eventueel als een wachtwoord toepassen!

Door Tweakers user fevenhuis, zondag 25 oktober 2009 15:29

@Strawberry_1985 Zie mijn reactie @Mike-RaWare

@Hbjr. Zie mijn reactie @mrsar

Door Tweakers user Big Womly, maandag 26 oktober 2009 14:58

Ik gebruik meestal een gezegde/citaat, ... Neem daar de eerste/tweede/laatste letter van elk woord, met behoud van hoofdletters en leestekens. Vervolgens zet ik enkele leestekens om naar cijfers en andere leestekens, et voila Een zeer cryptisch paswoord waarvan, als je het eens moet dicteren, iedereen zich afvraagt hoe je zo'n combinatie kunt blijven onthouden.

Bijvoorbeeld:
To be, or not to be! That's the question.
De letters: Tb,ontb!T'stq.
Het omzetten: o -> 0, t -> 7, s -> $, q -> Q
resultaat: Tb,0n7b!T'$7Q.

[Reactie gewijzigd op maandag 26 oktober 2009 15:00]


Door Tweakers user Blasterxp, maandag 26 oktober 2009 15:43

Mijn wachtwoorden bestaan altijd uit twee delen of meer...

een deel geeft aan voor elke website/activiteit het is, en een deel is eigenlijk altijd vast.

Hierdoor heb ik dus overal een ander wachtwoord, maar zijn ze gemakkelijk te onthouden.

Door Tweakers user Hammer, maandag 26 oktober 2009 19:49

Handige blog! 't is de eerste keer dat ik op de blogs kijk, maar ik heb nu al gezien dat er nuttige dingen op staan :)

bedankt, geeft iets om over na te denken!

Door blizzkid, maandag 26 oktober 2009 22:50

Er wordt tegenwoordig aangenomen dat een zeer lang wachtwoord veiliger is dan een kort "complex" wachtwoord.

"ikhebervandaaggewoonhelemaalgeenzinin" wordt dus als veiliger aanzien dan "wanderAAr22", en zal "IkHebVandaag22KoeienGrasZienEten!" nog veiliger zijn.

Door Tweakers user fevenhuis, dinsdag 27 oktober 2009 00:17

@blizzkid Ik heb zo mijn twijfels of een lang wachtwoord zonder cijfers en hoofdletters veiliger is. Zeker met meerdere logische woorden achter elkaar lijkt me dat dit een hoop aanknopingspunten geeft om het te ontcijferen.

In elk geval vindt ik het persoonlijk iets te type-intensief en zoals ik als eerder aangaf, bestaat de kans dat een lang wachtwoord op een willekeurig moment wordt afgekapt. Het is vaak niet te achterhalen waar het te lange wachtwoord word afgebroken, zodat na registratie het niet meer mogelijk is om in te loggen.

Door stephanteelen, vrijdag 6 november 2009 20:16

erg handige post_/-\o_ , wat ik altijd zo vervelend vind is dat veel website's/programma's allemaal verschilende eisen aan het wachtwoord stellen

toen ik een tijdje geleden het tijd vond voor een nieuw wachtwoord, heb ik alle eisen van de websites/programma's op een rijdje gelegt

het resultaat: een volledig willekeurige letter/cijfer/teken combinatie (zoiets als "weul23*2uru98jOJsef"
Dat is eigenlijk niet te kraken
als je hem maar vaak genoeg gebruikt, onhoud je hem vanzelf

het is maar net hoe moeilijk je het jezelf wilt maken ;)

Door Tweakers user Pablo, dinsdag 14 december 2010 09:26

mijn theorie

notepad openen
zo lang mogelijk op je toetsenbord rammen.
dit als wachtwoord gebruiken
mocht iemand toegang willen op bijv. je wifi ?
gewoon even inloggen en hem de code laten over nemen xD ?

Door loser, zaterdag 13 april 2013 16:25

handig maar 'k vergeet het altijd
groeten,
loser

Reageren is niet meer mogelijk